Den svenske familieforetaket Englesson (etbl. i 1964) er en møbelprodusent som har produsert møbler av høy kvalitet i snart 50 år. Det hele startet med et messingbord som Staffan Englesson laget til sin kone Marilene. Bordet fikk oppmerksomhet blandt også andre, og Staffan startet et lite verksted hjemme i husets garage. Med håndverksdyktighet og en sterk drivkraft skapte han nye og spennende former med klassisk stil. Produksjonen utviklet seg fort til å omhandle ulike typer bord, bokhyller, speil og lampetter av messing. Staffan sluttet etterhvert som Ingeniør for å satse helhjertet på møbelproduksjon.

Marilenes store interesse for innredning ledet til sammarbeide med ulike arkitekter og hun har blandt annet utført innredningsoppdrag for Grand Hotel og Strand Hotel i Stockholm. Englesson har i de senere årene vært involvert i en rekke ulike innredningsprosjekter og den kongelige VIP loungen på Arlanda er en av dem.

Ved begynnelsen av 90-tallet startet sønnene Johan og Michael i foretaket og innoverte produksjonen fra metallmøbler til trå- og stoffmøbler.

Se noen av våre produkter fra Englesson


Link til hjemmeside: http://www.englesson.se