Historien om LE KLINT går tilbake til begynnelsen av 1900-tallet, når den første plisserte lampeskjermen var foldet av P.V Jensen-Klint, arkitekt og Master of Engineering. Han lagde denne skjermen til å passe en parafinlampe han allerede hadde designet.

Med hjelp fra hele LE KLINT familien klarte P.V Jensen-Klint etterhvert å forbedre skyggene i sine skjermkonstruksjoner. I 1943 utviklet sønnen, Tage Klint, LE KLINT familiens håndverk og plisserings ferdigheter til en reell virksomhet. Han var hjernen bak en ny fremragende og avgjørende detalj til LE KLINT skjermene, den elastiske kragen.

Kaare Klint var en godt kjent og respektert arkitekt samtidig som han var en dyktig håndverker og designer. Helt fra begynnelsen høstet LE KLINT fordelene av Kaare Klints forbausende talent. Han laget LK 101 (en pendel kjent som frukt-lampen) og LK 306 (en allsidig bord- og vegglampe) rundt den tiden bedriften ble stiftet. Begge lampene er fortsatt blandt bedriftens bestselgere.

Le Klint etablerte i 1943 en butikk i København slik at lampene kunne bli presentert og solgt i inspirerende omgivelser. Butikken ble møblert med Kaare Klints originale og Rosentapet floral veggkledninger designet av Gunnar Billmann Petersen prydet veggen. Denne sofistikerte innredningen gjorde det mulig for de hvite plisserte lampeskjermene å lyse til perfeksjon. Tage Klints datter, Lise Le Cherlotte Klint ble den aller første som ledet en Le Klint butikk.

I 1953 tok Jan Klint, Tage Klints sønn, styringen. Han var en forretningsmann og forut for sin tid. I 1971 opprettet Jan Klint en stiftelse for å sikre fremtiden for Le Klint ansatte. Den er fortsatt i kraft i dag.

Gjennom det 20 århundre har Le Klint lamper blitt utviklet i sammarbeid arkitekter og designere. Designet har endret seg kontinuerlig for å benytte seg av teknologiens store fremskritt. Historien om Le Klint er ikke bare en historie om en bedrift, men reflekterer også historien om design og teknologi over en periode på over hundre år.

Se noen av våre produkter fra Le Klint


Link til hjemmeside: http://www.leklint.com/